Ler du så ler världen tillbaka

ChildrenVi tycker att man ska leva efter den gyllene regeln: ”behandla andra som du själv vill bli behandlad!” Små saker gör stor skillnad, t ex som att hjälpa en äldre person över övergångstället eller skänka en slant till behövande.

Vi tycker att Michael Jacksons låt Man in the mirror passar in på temat. ”If you want to make the world to a better place, take an look at yourself and make a change!” Han sjunger om barn som inte har mat för dagen och om uteliggare som inte har någonstans att bo. För att ändra på det här så måste man först ändra på sig själv.
http://www.youtube.com/watch?v=P5vz6iwV38U

Enkla bra saker man kan göra för att göra världen lite bättre:
Skänka kläder/saker
Släcka lampor, stänga av TV:n
Skänka en slant till behövande
Hjälpa äldre över gatan
Le mer
Ge komplimanger och va trevlig!
Källsortera
Åka mer kollektivt/cykla
Köpa FairTrade/ekologisk mat

Av: Emely, Ebba och Annie HP10

This entry was posted in Okategoriserad. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.
Hoppa till verktygsfältet