Hur kan vi förändra världen till det bättre?

Om man vill förändra världen ska man alltid börja med sig själv först. Man kan göra saker som källsortera, cykla, gå eller ta kollektivtrafiken till jobbet istället för att köra bil, använda sig av lågenergilampor och köpa närproducerad mat. Dessa sakerna hjälper både miljön och människan. De ovanstående sakerna är saker som vi själv gör och är lätta att göra.
Helping Hands
Man kan även behandla andra så som man själv vill bli behandlad. Man ska respektera andra och deras val. Man kan hålla upp dörren för andra, hälsa på de man går förbi, hjälpa äldre om de ska gå över gatan eller med något de själv inte kan göra är bara några av de få saker man kan göra för att göra andras dag lättare. Det är de små sakerna som kan göra stor skillnad. Alla uppskatar när man kan göra deras dag lite lättare. Om jag hjälper någon kanske jag får hjälpen tillbaka och de jag har hjälpt kanske hjälper någon annan. Ingen kan göra allt men tillsammans kan vi komma en bit på vägen. Efter att ha läst om hur man kan hjälpa andra har vi ni bestämt att vi ska hjälpa andra och underlätta deras vardag. Vi som är unga har mer kraft än de äldre och vi som är yngre nu ska försöka förbättra världen så de som föds idag kan få det bättre än oss. Vi vill ge våra barnbarn en bättre värld att leva i.

 

Av: Hannah Persson, Josefine Lempinen och Sandra Tedemyr.

This entry was posted in Förbättra världen. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.
Hoppa till verktygsfältet