Alla butiker borde använda sig av näthandel

Av: Sara

Saras bild av näthandel

I dagens samhälle har näthandeln ökat enormt. Det svenska folket handlar mer, oftare och känner mer trygghet vid sina köp. Detta kan bero på att nätbutikerna har öppet dygnet runt och det är väldigt smidigt att göra sina beställningar därifrån. Den yngre generationen betalar ofta sina beställningar via kontokort eller kreditkort, medan den lite äldre generationen gärna vill betala sina beställningar via faktura för de litar inte riktigt på dagens e-handel. Många nätbutiker har att man kan handla på kredit på det företaget, så man betalar av en viss summa i månaden. Det har också gjort att många har stora skulder och hamnar kanske till och med hos kronofogden. Det alla nätbutiker skulle ha gjort är att ta bort kreditköpen så inte människorna kan hamna i skuldfällan.

På fem år har näthandelns omsättning fördubblats, och under 2010 har folket beställt varor över nätet för över 24 miljarder kronor, säger Linda Hedström. Detta ser alla nätbutiker som ett väldigt positivt intresse, och intresset ökar hela tiden. De butiker som inte använder sig av näthandel går verkligen miste om någonting, t.ex. butiken Bik Bok, tycker många av mina kompisar.

Saras bild av näthandelDet är också positivt för dem som vill sitta hemma och kunna klicka hem varorna på nätet så de slipper ta sig tiden att behöva åka iväg för att shoppa. Likadant för dem som vill handla mer ekonomiskt, för de kan jämföra varor som är nästintill likadana på olika hemsidor istället för att springa mellan olika butiker för att hitta det billigaste.

Det enda skälet till att det är många som är lite försiktiga med näthandel är för att de inte vill bli lurade. De blir ofta tvungna att betala för sina saker innan de fått dem. Det kan hända att man betalar för sina varor men att man aldrig får några. Det är därför man ska hålla sig till sådana nätbutiker man vet är seriösa och kända. Butiker som man kan hitta på shoppingcenter eller i stan är ofta seriösa, ställen man kan bli lurade är sådana som man inte riktigt känner till.

Det bästa med själva näthandeln är att många butiker har en näthandel och att man kan göra sina beställningar från vilken näthandelsbutik som helst. Ofta när man beställer stora saker som t.ex. bildäck, tv aparater, kylskåp m.m. brukar man få det hemkört precis utanför dörren om man har kommit överrens om tiden. Man behöver heller aldrig känna att man inte hinner med att handla t.ex. mat, för nu har de kommit på den nya idén om matkassen som kommer hemlevererad en gång varje vecka med till och med recept till måltiden. Detta är väldigt populärt bland familjer som har ont om tid på grund av aktiviteter och jobb i en annan kommun. De får då tid över till annat om de slipper planera och handla. Det enda de behöver tid till är att följa recepten och tillaga maten. Allt detta med hjälp av näthandeln.
Källor: http://www.dagenshandel.se/dh/dagensh.nsf/0/7A620869C842434EC12578250048AF9F?open

This entry was posted in Debatt. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

One Comment

 1. Posted 16 april, 2012 at 22:15 | Permalink

  Jag gillar att du ger så många konkreta exempel på tillfällen då det är smidigt och billigt att handla via internet.
  Jag gillar också att du tar upp en nackdel: att man kan bli lurad – betala för varor som man aldrig får, och att du ger tips på hur man kan undvika att råka illa ut.
  Intressant att du tar upp att näthandeln ökat så mycket under de senaste åren. Statistiken gör att du låter ännu mer påläst.
  Om jag får önska något så skulle jag vilja att du berättar vem Linda Hedström är. Hur vet hon detta? Är hon någon slags auktoritet på området?
  Tack för att jag fick läsa! 🙂

Hoppa till verktygsfältet