Högre standard på lärarna!

Ethiopia | Teacher at chalkboard in one of our Epicentre SchoolsJag anser att en del lärare håller rent för låg standard. Vi har två mycket bra lärare nere på el-linjen men sen har vi också lärare som inte håller den klass som behövs för att utbilda ungdomar i en gymnasieskola.

Jag ska berätta om ett konkret exempel. Hade vi haft en kompetent lärare som slapp att springa och googla ens frågor hade det inte bara hjälpt elevens betyg, utan jag tror också det hade gjort en mer intresserad av ämnet. Denna lärare är också väldigt envis och har ALDRIG fel, vilket också kan vara väldigt enerverande. Det går liksom inte att argumentera med honom. Skulle han märka att man har rätt, då höjer han rösten och byter samtalsämne.

Det är väl väldigt viktigt att man ska kunna diskutera med ens lärare, eller har jag fel? Och det är dessutom väldigt mycket snack om att vår skola kostar för mycket att driva och ska läggas ner. Hade vi bara haft elever så hade det gått runt. Men vilka elever söker till program här, då de VET att det finns en del inkompetenta lärare? Det blir ju bara x antal år som de slösar bort och inte lär sig någonting på. Så rädda denna skola genom att skaffa bra lärare.

Så detta ämne är inte bara en lösning för eleverna, utan en lösning för hela kommunen. Jag vet att det är en kostnadsfråga att få tag i bra lärare och fortbilda dem, men så stor skillnad kan det faktiskt inte vara, och inga elever förtjänar att ha en lärare som inte kan ämnet han undervisar i. Tänk sen när eleverna kommer ut i arbetslivet och inte kan så mycket om det ämnet lärarna har undervisat i, vad ska man då göra? Det är ju inte precis så att de kommer att gå och betala dyra pengar för att gå om kursen som de egentligen skulle ha lärt sig med vettiga lärare.

This entry was posted in Debatt. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

One Comment

  1. Posted 16 april, 2012 at 22:29 | Permalink

    Du tar upp en viktig fråga: att vi lärare bör vara intresserade av och kunna de ämnen som vi undervisar i. Annars kan er utbildning bli både trist och mindre lärorik.
    Samtidigt så har väl alla elever haft lärare som de inte riktigt tyckt om eller kommit överens med? Och olika elever har väl olika favoritlärare?
    Jag tycker att det låter som att du har tänkt igenom det här ordentligt och som om du tycker detta är stort problem och därför undrar jag om du försökt prata med läraren ifråga om hur du upplever er situation. Ibland kan allt bottna i missförstånd eller att man inte gett varandra en ärlig chans. Jag hoppas att ni kan reda ut det. Och så hoppas jag att du vågar och vill prata med mig om du tycker att det kör ihop sig i svenskan på något vis. Simon skrev ett debattinlägg om hur viktigt det är med god kommunikation och det är det verkligen. Små problem behöver inte hinna bli stora om man kan ta tag i dem i tid.
    Tack för att jag fick läsa! 🙂

Hoppa till verktygsfältet