Nationella provet – test

Presentation – Med hjärtat i 1940-talet

Jag ska presentera artikeln ”Med hjärtat i 1940-talet”. Artikeln skrevs av Johanna Stenius i november 2010, och är publicerad i Antik & Auktion. Redan som ung tonåring hittade Miriam sin livsstil. Hon beskriver det som en slags uppenbarelse och att finna sig själv på riktigt. Miriam Parkman lever livet på 1940-talet. Kläder, hår, musik, inredning, ja allt andas 40-tal. Hon vill leva som de gjorde då, och tycker om andan om att använda det man ägde. Tex. Om man är i behov av bröd, så bakar man och om man vill ha nya kläder så syr man. Hon inspirerar även andra unga tjejer genom sin blogg, där hon skriver om allt från hårläggningar till var man kan hitta de bästa vintagebutikerna. Miriams befinnande på 40-talet, och stilen det medför är inte bara något yttre för att hon ska verka häftig och annorlunda för alla andra, utan hon känner sig på det sättet inuti. Det kan dock vara väldigt svårt att inte vara en i mängden men Miriam ser detta inte som ett problem, utan hon spär på ännu mer för att förstärka sin personlighet.

Detta är inte en vad majoriteten kallar en resa. De flesta förknippar en resa med en utlandssemester eller en skidsemester. Det finns också andra resor, såsom djupare resor som sker inuti oss. Artikeln jag precis presenterat förknippar jag med en inre resa i tid och rum. Miriam reser tillbaka i tiden och anpassar sig efter 40-talets normer och kännetecken. Hon lever fortfarande på 2010-talet men har sin själ i 1940-talet!

This entry was posted in Tema: resor. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

One Comment

 1. Posted 26 oktober, 2011 at 19:25 | Permalink

  Hej!

  Vad snyggt att du i avslutet återknyter till rubriken!

  Sätt en rubrik på ditt inlägg också (en rubrik som antyder innehållet).

  Språket funkar fint och du har en tydlig röd tråd.

  Glöm inte att kursivera titeln på tidskriften!

  Om du skulle utveckla texten något (det behövs inte här men kanske i något annat sammanhang) så skulle du gärna få vara ännu lite mer personlig (men inte privat).

  Tack för att jag fick läsa! 🙂

Hoppa till verktygsfältet