4chan: en helt fri imagebord för allt och alla.

4chan är forumet där du inte behöver regestrera dig och kan vara helt anonym.  4chan har en mängd olika forum om allt från amine till  mode, vapen och TV-Spel.  Det mest kända forumet är /b/ som är 4chans random forum.  Här diskuteras alla möjliga ämnen och det har skapats en hel kultur runt internetfenomenet /b/. 4chan användare som kallar sig Anonymous har en hel del makt genom internet och har åstakommit både bra och dåliga grejer.  En bra och rolig grej som kommer från 4chan är rickroll, som är ett globalt internet skämt där man får någon att lyssna på rick astleys låt Never Gonna Give You Up.

Det senaste som /b/ har fåt igång är Operation Lights Out som går ut på att försöka få Rick Astleys nya singel Lights Out till nr1 på youtube och iTunes. 4chan bär ansvar för de flesta memes på internet.

Jag tycker att 4chan är roligt och givade, eftersom man kan får tips och ider från ånga olika håll. det är även bra att man kan vara helt anonym för det blir så mycket roligare då. Vad tycker ni om 4chan?

This entry was posted in Debatt. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

9 Comments

 1. iozenge
  Posted 07 september, 2010 at 17:19 | Permalink

  Meddelande till charlotta- Gå in på 4chan på egen risk

  Edgar, du glömde nämna att 4chan är internetets största samlingsplats av grotesk porr

 2. kyuuri
  Posted 07 september, 2010 at 19:21 | Permalink

  Jag har aldrig hört talas om sidan förrut, men det låter som en intressant sida om man bortser från JHs tillägg vilket jag hoppas kunna undvika.

  Jag har själv blivit utsatt för rickrolling flera gånger nu och det är alltid lika roligt att rickrolla folk! Om det är där fenomenet uppstod så känner jag mig tvungen att besöka den.

 3. profeten
  Posted 07 september, 2010 at 21:34 | Permalink

  J-H det är inte helt sant det händer att det kommer upp då och då. Det är ju som sagt en helt fri anonym sida, men dessa trådar tas bort ganska fort. och sen gäller det att veta vilka trådar du går in på.

 4. iozenge
  Posted 07 september, 2010 at 21:45 | Permalink

  4chans stora charm ligger i att humorn som är typisk för 4chan är så otroligt radikal. Om jag får säga det själv är det en samlingsplats för folk att ägna sig åt det mest sjuka som kan påträffas på internet, det är det intrycket jag fått. ju sjukare det är, desto roligare är det.
  Som Herr Ahrent hänvisar till är 4chan födelseplatsen till många av internetshumorn essenser. vissa idéer som hittas på där blir mer banbrytande än man kan skulle kunna tänka sig, t.ex rickRolled-fenomenet, som lurar folk att klicka in på ”Never gonna give you up” på youtube, där den nu har över 25 miljoner visningar. Ett annat exempel kan vara Habboinvasionen, ett projekt vars mål var att så många som möjligt från 4chan skulle skaffa sig en användare på ”habbohotel.com”, en sajt där man designar sin egen avatar och sedan hänger på ett virtuellt hotel. Alla från 4chan gjorde sina användare indentiska, nämligen svarta människor med afron och kostym. I sina hundratal blockerade dem ingångarna, var allmänt dryga mot folk och formerade sig som svastikor.

  4chan är mer än bara ett forum, det är en virtuell livsstil.

 5. iozenge
  Posted 07 september, 2010 at 21:54 | Permalink

  Edgar det postas så jävla mycket av den sorten att det kvittar hur mycket dem tar bort. Hälften av /b/’s bilder är någon form av porr. /b/ har ju 18 årsgräns men men…..

 6. yousef
  Posted 08 september, 2010 at 9:41 | Permalink

  det du skrivit gör att sidan verkar jätte rolig och intressant, men jag har gått in och försökt se vad det är för sida utan att bli medliem och tyvärr så verkar den vara en ”sådär” sida. jag tycker att det bör finnas gränser.

 7. Johannes Källblad Falck
  Posted 08 september, 2010 at 15:42 | Permalink

  4chan har skapat gemenskap och kärlek på internet. Newfags sluta hata!

  Mvh,

  Johannes

 8. Posted 13 september, 2010 at 9:54 | Permalink

  Hej!
  Jag gick in på dina /b/ och jag måste säga att antingen hade jag otur eller så är hela sidan full med porr. När man sedan gick längre ner på sidan stod det många rasistiska uttalanden om hur USA skulle vårda om sin nationalitet på det ena eller andra sättet – det ena värre än det andra. Jag hade kanske bara otur att precis när jag gick in på sidan så var detta det enda som fanns men jag börjar undra. Jag förstår varken vad som är roande eller givande.

 9. Johannes Källblad Falck
  Posted 13 september, 2010 at 13:56 | Permalink

  Emmy,

  /b/ är ett delikat ämne. Det som sker där är inte alltid roande, men det är ofta mycket intresseväckande, glädjespridande och engagerande ämnen som uppkommer. Sättet som dessa diskuteras på 4chan är unikt och ytterst sofistikerat. Men som sagt är /b/ inte för veka själar.

  Nedan följer några få exempel:

  http://www.inewscatcher.com/timages/47711c7a549b98901b0df6dca43fae3e.jpg
  http://www.inewscatcher.com/timages/ec7082eedffee41bc047e1cac07e84fa.jpg
  http://gallery.burrowowl.net/index.php?q=/post/view/15999&search=4chan

  Shecka in dem!

  Peace,

  Johannes

2 Trackbacks

 1. By Yousef » Kommentarer! on 12 september, 2010 at 13:56

  […] 4chan: en helt fri imagebord för allt och alla […]

 2. By » Mina kommentarer Emmys on 13 september, 2010 at 9:58

  […] 4chan: en helt fri image bord för allt och alla […]

Hoppa till verktygsfältet