Hjärngympa

Bild tagen av bpbailey (flickr, CC by, sa) och bearbetad av cwaste (CC, by, sa).

Bild tagen av bpbailey (flickr, CC by, sa) och bearbetad av cwaste (CC by, sa).

Har du prövat Lumosity Brain Games & Brain Training?

Jag fick tipset av en kurskollega men jag har inte hunnit med att testa det än. Har du – och i så fall – vad tycker du? Blir man något smartare av spelen?

This entry was posted in Tips. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

13 Comments

 1. petrahenecke
  Posted 06 september, 2010 at 13:18 | Permalink

  Jag tycker det är ett intressant koncept. Har inte hunnit prova något själv än bara.

 2. iozenge
  Posted 06 september, 2010 at 13:24 | Permalink

  Man ser ju överallt hjärnkluringar i tidningar och det vimlar av dem på internet. Själv har man ju provat på några, prövat på några IQ-test och liknande. Dock så tycker att dem typiska IQ-frågorna är rätt stela och verkar rätt onödiga. Jag har ju sett att stort antal dokumentärer rörande hjärnan, och om man tränar på Kluringar så är det klart att man tränar hjärnan. Jag undrar ju om att träna hjärnan är samma sak som att träna muskler, dvs att man bryter ner hjärnceller och sedan bygger kroppen upp fler för att kompensera förlusten. […] efter lite efterforskning kan jag konstatera att det som händer i hjärnan efter hjärngympa är att nerverna emellan hjäncellerna blir fler, inte hjärncellerna.

 3. louise
  Posted 06 september, 2010 at 13:30 | Permalink

  Jag tycker detta verkar väldigt intressant. Har inte provat själv, men kanske borde man. 🙂

 4. Posted 06 september, 2010 at 13:33 | Permalink

  Om man med smartare menar att höja sin IQ så går det att göra genom att öva på att göra den sortens övningar som finns i IQ test. Men nu vet jag inte om detta är den sortens övning eftersom att jag inte har hunnit testa.

 5. Henrik Månsson
  Posted 06 september, 2010 at 13:40 | Permalink

  Jag har inte testat Lumosity Brain Games & Brain Training men jag har testat några andra program. Några av programmen jag har testat heter Brain Workshop, som är ett gratisprogram till datorn, det andra heter Dr. Kawashima’s Brain Training: How Old Is Your Brain? och är ett spel till Nintendo DS.

  Dr Kawashima’s Brain Training är lite mer övergripande hjärnträning och är mer varierat än Brain Workshop. Brain Workshop är mer inriktat på att träna korttidsminnet och simultanskapaciten. Jag tycker att det kan vara ganska underhållande ibland.

  Jag tycker att det är ganska intressant att testa program som påstår sig göra folk smartare. Smartare tror jag dock inte att man blir men jag tycker att minnet förbättras lite om man håller igång med övningarna längre tidsperioder.

 6. Posted 06 september, 2010 at 13:45 | Permalink

  Det här verkar vara en rolig sak, det måste jag testa på!

 7. Posted 06 september, 2010 at 13:46 | Permalink

  Hejsan hoppsan! det här har jag inte testat. Normalt sett blir jag så rastlös av att hålla på med IQtest eller hjärngympa att jag lägger ner i ren frustration. Kanske borde öva på tålamodet…

 8. yousef
  Posted 06 september, 2010 at 14:02 | Permalink

  jag tyckte att det var intressant när jag läste idén, så jag provade det.
  jag tror inte att man blir ”smartare”, men man tränar hjärnan att den reagaerar snabbare med olika roliga och enkla spel!

 9. Posted 06 september, 2010 at 14:03 | Permalink

  de var inte så värst super kul, lite som vilka andra iq-tester och eftersom jag inte tror på iq så vet jag inte men man får kanske får ett bättre lågiskt tängkande.

 10. Johannes Källblad Falck
  Posted 07 september, 2010 at 10:16 | Permalink

  Lumosity är tämligen roande. Jag brukar spela dylika spel, som Brain Challenge och Brain Watt. Troligen så får man bättre och kvickare tankeförmåga, logisk härledningsförmåga samt uträkningsförmåga.

  Mvh,

  Johannes

 11. oskaar
  Posted 09 september, 2010 at 17:14 | Permalink

  Jag har inte hunnit testa det själv men det verkar en rolig sak att öva sin hjärna. Jag tror dock inte att det gör dig så direkt smartare. Det jag har hört är att blodcirkulationen och syret, när det ökar så förökar det din hjärnkapacitet också. Det verkar ändå ett roligt sätt att pröva på och se om det hjälper. Minnet t ex kan man kanske öva upp med hjälp av övningar och se om resultatet blir bättre för ju mer man övar. Som sagt man blir kanske inte precis nån “professor” efter övningarna men det kan dock hjälpa en att öva upp sin hjärnkapacitet

 12. yousef
  Posted 12 september, 2010 at 12:36 | Permalink

  Jag tyckte att det var intressant när jag läste idén, så jag provade det.
  jag tror inte att man blir “smartare”, men man tränar hjärnan att den reagaerar snabbare med olika roliga och enkla spel!

  Här kommer mer om spelet efter jag spelat det i en vecka nu:
  jag tycker att det är jätte roligt, spelen gör stt man konsentrerar sig mycket och jag tror att det är det som gör att man ”tränar” hjärnan. Planeringen är delad i 40 delar. Det finns olika spel för att man ska träna reaktionens fart, smidighet och minnet. Jag är inte säker men jag tror att det kostar efter man gjort klart alla 40 delar, så det kostar för att man ska fortsätta med träningen.

 13. Posted 13 september, 2010 at 15:56 | Permalink

  Jag har en tendens att tro stenhårt på det där med hjärngympa. Jag har testat det lite själv men har inte provat något allvarligare. Det hade varit roligt att testa det 10 minuter varje dag uner en period och sedan se om man har blivit smartare.

  Kul inlägg!
  Emmy

3 Trackbacks

 1. By Yousef » Kommentarer! on 12 september, 2010 at 13:57

  […] Hjärngympa(fördjupning) (lång kommentar) […]

 2. By » Mina kommentarer Emmys on 13 september, 2010 at 15:58

  […] Hjärngympa […]

Hoppa till verktygsfältet