Photoshop-missar

See more images here..

Inte vet jag om detta verkligen är de 33 värsta Photoshop-misstagen någonsin, men visst ser det märkligt ut?!

Titta på alla misstagen här: 33 Worst Photoshop Mistakes Ever!

See more images here..

Vilka är de värsta fotoredigeringsmissarna du sett?

Är det alltid ok att redigera bilder och om det inte är det: när är det ok  och när är det inte?

This entry was posted in Debatt, Humor, IKT-verktyg, Tips. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

8 Comments

 1. Posted 06 september, 2010 at 13:37 | Permalink

  När är det inte okej att redigera? Jag reagerar oftast starkast när man redigerar människors kroppar för att de ska se mer tilltalande ut. Ändrar kroppsproportionerna, hyn osv. Det är så man skapar normer i samhället för hur man ska se ut, och vilken utstrålning som är mest tilldragande. Värsta fotoredigeringsmissarna jag sett är de där man ändrar en persons hudfärg, eller byter ut personer men glömmer någon kroppsdel. När det är mer uppenbara och oproffesionella missar är det mer roande, men inget jag lyfter så mycket på ögonbrynen åt…

 2. ribibno
  Posted 06 september, 2010 at 13:39 | Permalink

  Kul att detta fanns med! Tycker att detta är så himla patetiskt men ändå såklart otroligt underhållande. Att använda gamla bilder och retuschera dem är väl okej i reklam- och propagandasyfte, men då måste det vara någon som vet vadd dom gör och inte sådana här ”amatörer”. Om jag ser något liknande i en reklam så förlorar jag helt förtroendet för företaget. Det blir på något sätt mindre trovärdigt. Även om man innan säger att bilderna är omgjorda i ”PS” så kan man göra det trovärdigt. Men vid fel retuschering så blir det bara irriterande! Detta är väldigt tydligt ibland. Som t.ex. när personen håller någon annan i handen och man bara tar bort den andres arm men inte fingrar. Kul ämne som går att spinna vidare på.

 3. petrahenecke
  Posted 06 september, 2010 at 13:45 | Permalink

  Intressant inlägg! Det här är ett problem som jag har tänk på innan faktiskt. Att använda photoshop i reklam och artiklar tycker jag är omoraliskt. Utseendefixeringen är totalt absurd om vi ser upp till något som faktiskt inte ens existerar! Skönhetsidealen är omoraliska och folk bantar ner sig till storlekar som inte är hälsosamma samt sprutar in gift i huden så att man inte ska få rynkor. Världen ser inte ut såhär och medias roll i samhället är väl att få ut sanning och nyheter? Det tycker i alla fall jag. Jag tycker inte att barns förebilder ska vara orimligt smala, jämnretuscherade kvinnor eller män utan folk som faktiskt mår bra. Jag tror inte att skönhetsoperationer och liknande får en att må bättre utan att det får en att konstant hitta nya fel hos sig själv. När det gäller naturbilder är jag inte lika dömande även fast jag kan tycka att det är lite larvigt. Men vill man ha en röd himmel så får det gå!

 4. Posted 06 september, 2010 at 14:02 | Permalink

  Intressant frågeställning! För var dras gränsen? Att medier berättar för oss hur en ”snygg” och en ”ful” människa ser ut har blivit en del av vardagen. Att hyn fixas till och kärlekshandtagen försvinner är en vanlig fotoredigering men när en hel människa försvinner som i bild nr 13 blir det fruktansvärt. Fast borde inte gränsen för fruktansvärt dras tidigare? För är det inte fruktansvärt att människor framställs som något dem inte är? För vi är inte vandrande barbiedockor. Vad ger detta för människobild?

  Min gräns dras när fotoredigering blir till något negativt för den som redigeras eller när det framställer något som inte finns. Finnar och ringar under ögonen är något som kommer och går och är något jag nog hade redigerat bort. Fast även om detta är ”lindriga” ingrepp så är det ett steg i fel riktning. Ett steg som kan resultera i en kraftig dominoeffekt.

 5. Posted 06 september, 2010 at 14:04 | Permalink

  Dessa bilderna var roliga att se på, sålänge de inte skadar någon och att de är med på det så är det okej.

 6. yousef
  Posted 06 september, 2010 at 17:07 | Permalink

  Det var väldigt underhållande att se på bilderna. Jag tycker att de bör finnas gränser på att redigera bilder.

 7. agnesia
  Posted 06 september, 2010 at 19:46 | Permalink

  Det var himla kul att se dessa bilder, jag och Hedda fnissade igenom några stycken! Jag tycker inte att det är okej att redigera bilder som ska vara med i ”älska dig själv”-tidningar. Det ger ju inget bra intryck på den vanliga medelmåttan att de som säger att de står ut med sina skavanker i tidningen ser ut som fotomodeller och har världens vackraste hy och hår. Helst borde man kanske inte redigera bilder över huvud taget, men tänk vad tråkiga och inte alls paradisliknande strandbilder från Hawaii skulle se ut om det var halvmolnigt och lite regn och Paris Hilton ligger där på en solstol och fjällar.

 8. oskaar
  Posted 09 september, 2010 at 17:31 | Permalink

  Vilka konstiga bilder men ändå roliga! Väldigt underhållande men undrar vad de som har blivit fotograferade säger när de ser bilderna?

2 Trackbacks

 1. By kommentarer o liknande « Svenskabloggen on 07 september, 2010 at 10:44
 2. By » Mina kommentarer Emmys on 07 september, 2010 at 17:30

  […] Långa kommentarer: matte-intensiven, photoshop-missar […]

Hoppa till verktygsfältet