Instruktion: Hur man skapar en grupp

Instruktion

Hur man skapar en grupp, och vad man kan använda den till. 

 1. Gå in på ”mitt konto” och klicka på fliken ”grupp” där efter väljer du ”skapa grupp”.
 2. Ange lämpligt gruppnamn och en gruppbeskrivning. Du kan även där skriva in nyheter, om det har hänt något du vill skriva om som gruppen bör veta. Gå vidare till nästa steg.
 3. Lägg upp en avatar, kanske en egen bild. Tips, hämta bilder från Facebook eller Google.
 4. Klicka på ”skicka inbjudningar” och bjud in de du önskar.

Varför? Om man vill visa ett intresse eller kanske vill sprida information till en viss grupp av människor är att skapa en grupp en bra idé. Du kan bjuda in dina vänner eller låta gruppen vara helt öppen, så kan man träffa nya med samma intressen!

Clara och Petra, Nv08

This entry was posted in IKT-verktyg, Instruktion, Kom igång med skolbloggen.se!, Tips and tagged , , . Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

2 Comments

 1. chessan
  Posted 22 januari, 2010 at 13:42 | Permalink

  Tydliga instruktioner och enkelt att förstå. Innan hade vi det inte på det clara hur man skapade grupper och ens att man kunde göra det.

  Skrivet av J-H, med åsikter från Kim och Oliver.

 2. plugglisa
  Posted 24 januari, 2010 at 3:37 | Permalink

  Instruktionen som helhet var rätt bra: rätt tydlig och kortfattat. Dock står det ”grupper” och inte ”grupp” och ”skapa en grupp” istället för ”skapa grupp”.

  Dessutom skulle instruktionen bli tydligare om ni t.ex. håller er till en sak i varje punkt (jag tänker på punkt ett) och skriver lite om var man hittar t.ex. ”skapa en grupp” eftersom läsarna ni riktar er till är nya på skolbloggen och de hittar inte allt. Hade de på egen hand hittat till ”skapa en grupp” hade de inta behövt instruktionen då det framgår tydligt vad man ska göra därefter.

  Ulrika

Hoppa till verktygsfältet