Hur man gör för att lägga till en ny användare

Att lägga till en användare är att lägga till en medlem som kan kolla ens blogg, men innan de måste man ändra sin synlighet och lägga till han/henne som användare.

Roller:-

När man får en roll som Subscriber så kan man bara vara inne i ens blogg och läsa vad de skrivit. som Adminstrator så har man samma rättigheter som loggägaren har. Som Editor så kan man ändra på de tillägg som har skrivits i bloggen, en Auther så kan båda skriva ett inlägg och redigera det man lagt in, som Contributor så kan man då bara lägga in text i ägerans blogg.

När man väl är inne på sin profil så:-

 • väljer man knappen ”mina bloggar” så kommer där upp två alternativ det översta väljer man då där det står sitt eget användarnamn och (admin)
 •  När man håller muspekaren på de så kommer där upp en rad med alternativ, däribland ”panel” vilket man ska trycka på.
 • Väl inne där så letar man upp ”användare” i vänsterkolumnen
 •  Man håller musen på den knappen så kommer där upp en liten pil i andvändarknappen, tryck på den så kommer där fram ett alternativ där de står ”lägg till ny”
 • Sen är det bara till att skriva in användarnamn,  e-post och välja vilken sort användare den användaren ska vara.

 

Vad man ska tänka på vid tillägg av användare

 

 När man ska lägga till en användare så kan de vara bra att veta något om personen i fråga.

Man bör nog inte lägga till användare som man inte känner över huvudtaget. För det kan ju vara någon som är ute efter att ta vad man skriver eller bara föröka förstöra för en. Källkritik är en viktig punkt när man jobbar med Internet, man bör även använda sig av de när man lägger till användare.

 

Viktor Persson & Yousef Yousef

This entry was posted in IKT-verktyg, Instruktion, Kom igång med skolbloggen.se!, Tips and tagged , , . Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

3 Comments

 1. Posted 22 januari, 2010 at 12:08 | Permalink

  OBS! Viktig del av er instruktion:
  Glöm inte att man även måste välja vilken typ av användare man ska låta personen bli. Vilken typ av användare man väljer påverkar hur stora rättigheter personen ifråga får. Kan han eller hon bara läsa eller kan han eller hon skriva inlägg? Kan han eller hon till och med gå in och göra ändringar i ens blogg? Experimentera gärna genom att låta gruppkamraterna få olika roller i varandras bloggar. Var dock ensam om att vara administratör för din blogg. När ni har testat färdigt så kan ni plocka bort era olika användare.

 2. dianasblogg
  Posted 22 januari, 2010 at 13:42 | Permalink

  Fint. Det hade varit bättre om ni hade satt upp era instruktioner med hjälp av punker, vilket gör det lättare för nybörjare att förstå. när ni skriver så är det lätt att det blir krångligt, Man går lätt ”vilse” i texten, därför är det bra att få det uppställt i punkter.

 3. louise
  Posted 22 januari, 2010 at 13:48 | Permalink

  Olika saker som kan vara bra att tänka på i ert inlägg.

  *En förklaring vad en användare innebär och vad det finns för nivåer.

  * Spalta upp instrukstionerna så att det blir lättöverskådligt och tydligare.

  * Tänk på att vid instruktions skrivning ska det inte vara för många utfyllnings ord. Utan mer kort och koncist.

  / Julia och Louise

Hoppa till verktygsfältet